Laina!

Emilia Kukkala:

Kaiken jälkeen

Into 2021. Kansi: Tuomo Parikka.

Emilian suht vastustamattomasti reteän esikoisromaanin keskushenkilö Laina on poikkeuksellinen hahmo. Poikkeuksellinen, koska ei päästä milliin kiinni vaan hangoittelee, säilyttää minä-kertojana reviirinsä kuin susi. Vilauttaa näkyviin hellämieltä ja kovanaamaa, tulisielua, jäänaista.

Laina vie lukijan ensin Sunnylla (Nissan, lausutaan sunny) Eurooppaan ja sitten Kainuuseen. Istut vaan siinä ja käyt vähän matkoilla. Olet ehkä unohtanut, miltä tuntuu olla köyhä mutta vapaa. Maailman parhaalta nimittäin, vaikka sitä ei hetkessä aina oivalla. Erityismainintana koira, jonka nimi on Dr. Dre ja kissat Kaaos & Discharge. Toinen erityismaininta siitä, että Stadissa puhutaan slangia, Kainuussa kainuuta ja punk elää.

Emilia kommentoi:

Tarja on lahjomaton esilukija, joka tarttuu jokaiseen laiskaan ajatukseen ja löysään muotoiluun. Hän penää perusteluja ja pakottaa ajattelemaan pohjamutia myöten. Onneksi hän on myös hirveän hauska. Olen usein riemastunut Tarjan herkkyydestä nähdä tekstin ”se juttu”. Koen, että jaamme saman intohimon hioa tekstistä esiin sen kirkkaimman ytimen.

Emilia Kukkala Instagramissa