Perintö.

Kaj Lipponen, Harri Tuominen & Waldemar Wallenius:

Juice puhuu. Vol. I & II

Into 2020. Kansi: Elina Salonen.

Radiotoimittajat Harri Tuominen ja Waldemar Wallenius tekivät 1990-luvun taitteessa melkoisen urotyön ja haastattelivat Juice Leskisen läpi koko tämän siihenastisen tuotannon. Tuloksena oli radio-ohjelmien sarja, joka sittemmin purettiin nauhalta ja saaliiksi saatiin kamala määrä tekstiä. Tuosta tekstimassasta veljeni Kaj, kustannustoimittaja ja kääntäjä, orkestroi seulomalla, poistamalla ja mylläämällä esiin version, jossa Juice puhuu tuotannostaan ja siinä sivussa kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä.

Juice-kaksoisteoksen ensimmäisessä osassa olin oikolukijana, toisen toimitin. Kuulinko oikein? Millaistako on tehdä veljensä kanssa töitä? Oikein antoisaa, kiitos kysymästä. Emme päästä toisiamme sen vähemmällä kuin muitakaan. Puhumme suoraan. Työt töinä, tekeminen puhuu puolestaan. Ja tietenkin olen ylpeä veljestä. On nimittäin lahjakas ja sympaattinen.

 Kaitsu kommentoi:

On mainio juttu se, että on systeri, jonka kanssa voi keskustella ja pohtia kirjoittamisen, toimittamisen ja elämisen kiemuroita. Yksi kiemura oli heti vastassa Leskisen kanssa. Kuinka sijoittaa biisien nimet tekstin sekaan?

Idea tuli Tarjalta. ”Laita ne biisit kappaleiden alkuihin, heti sinne kärkeen.” Ja kas, nepä naulasivat Juicen tuotannon oikeaan suhteeseen artistiin nähden, mistä Juice itsekin huomautti ”Semifinalen” kohdalla: jos laulajasta tulee tärkeämpi kuin hänen laulunsa, mennään hakoteille. Jälkeenpäin kaikki on aina niin itsestään selvää.

Juice puhuu Innon sivuilla

  1. |
  2. Toimitukset
  3. |
  4. Ihmiset
  5. |
  6. Perintö.