4 siskoa.

Aino Kivi:

Maailman kaunein tyttö

Into 2016. Kansi: Tex Hänninen.

Ainon esikoisromaanin keskiössä on perhe, jonka tyttäristä kolme kertoo näkemyksensä elämästään. Näen kolmen siskoksen maailmat kolmena puutarhana. Niistä jokainen versoo eri tapaan mutta yhtäläisen ihanasti ja piilottelee uumenissaan varsin erilaisia asuinrakennuksia. Neljäs sisar on pitkälti avain perhehistoriaan, näyttäytyy päiväkirjassaan ja asustaa siskojensa muistoissa.

Aino ui notkeasti siskosten nahkoihin (teatteriohjaajan työstä on hyötyä kirjoittamisessa!) ja piirtää näkyviin ikään kuin eri versioita, variaatioita samasta asiasta, värityksen määräävät kertojien tulkinnat niin itsestään kuin ympäristöstään. Erityismaininta sivuhenkilöstä, joka muistuttaa kovasti erästä Seattlen grungepiirien Kurtia. Teos oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi 2016.

Aino kommentoi:

Tarja haluaa sydämen sopukoistaan asti tehdä kirjasta mahdollisimman hyvän eikä päästä käsistään puolivalmista. Hän pitää riman korkealla mutta auttaa myös sen yli ja tukee, jos tarvitaan. Kirjaa kirjoittaessa oli ihanaa löytää ihminen, joka ymmärsi teoksen maailman heti.

Aino Kiven sivut