Härdelli.

Jarmo Stoor:

Motelli

Into 2015. Kansi: Tex Hänninen.

Yksi kesä kempeleläisessä motellissa tuntuu juoksuttavan paikalle läpileikkauksen koko Suomesta ja lisäksi vielä hieman tavallistakin epätavallisempia persoonallisuuksia. Jarmon motellivieraat tuovat tullessaan paljon muutakin kuin maallisen vaellusasunsa ja vaihtelevia matkatavaroita, nimittäin uskonnon, rakkauden, väkivallan, työn, työttömyyden, viinan, ystävyyden, seksin ja pornon, hulluuden ja huvitukset… Valoisia ja synkkiä välähdyksiä yhteiskunnasta. Motellia ei voi mitenkään suositella ahdasmieliselle tai huumorintajuttomalle.

Absurdin ystävälle ehdottomasti vetoavin hahmo on yksinäisessä maailmankaikkeudessaan kompasteleva Sirpa, joka haluaisi kuolleelle lemmikkikärpäselleen Kallelle pikkiriikkisen ruumisarkun. Tarina on tosi. Vai onko sittenkään?

Jarmo kommentoi:

Pyöritin Turkismuokkaamon lempinimellä kulkevaa Motellia Kempeleessä neljä vuotta. Kärpäsen kuolema sijoittuu ajallisesti juhannusaattoon vuonna motelli. Minulta on usein kysytty, ovatko Motelli-romaanin tapahtumat totta. Vastaan aina, että kaikista uskomattomimmat tapahtumat ovat totta, sillä ne ovat niin uskomattomia, ettei niitä kehtaisi edes keksiä.

Jarmo Stoor Innon sivuilla

Latistajien ääniteos Veteraanirakkautta, puhujana Jarmo Stoor