Iskussa.

Saku Tuominen & Pekka Pohjakallio:

Työkirja: työelämän vallankumouksen perusteet

WSOY 2012. Kansi: Marjaana Virta.

Sakun ja Pekan Työkirja käsittelee sattumalta yhtä rakkaimmista aiheistani. Ei ehkä kovin yllättävä lausunto hienoiselta työnarkomaanilta, mutta miten, oi miten voisin olla entistä luovempi, tehokkaampi, sädehtivämpi ja leppoisampi siinä, mihin hupenee monilta vähintään kolmannes arjesta. Kirjassa on miellyttävää soitellen sotaan -henkeä, kun kaksikko, kumpikin ammattimainen ideanikkari, ilmoittaa sumeilematta haluavansa räjäyttää koko vanhan työelämän ja pistää sen uusiksi. Ja niin he osapuilleen tekevät.

Listaihmisenä minua viehättivät erityisesti paremman viikon muistilista ja 50 työntekoa edistävää säpäkkää ideaa, joista suosikkejani olivat minimissiot, hienojen asioiden tekeminen, away-day, kehutuskeskustelut, luvallinen lintsaus, päiväunet…

Saku kommentoi:

Saan edelleen valtavan määrän palautetta Työkirjasta. Vaikkei se ehkä onnistunutkaan ratkaisemaan kaikkia työelämän haasteita, siinä oli selvästi jotain mikä resonoi. Iso kiitos lopputuloksen selkeydestä menee Tarjalle.

Pekka kommentoi:

Työkirja oli ensimmäinen kirjani ja kokemus uusi. Oli hienoa saada tehdä projektia kokeneen kirjailijan Sakun ja kokeneen kustannustoimittajan Tarjan kanssa. Meillä kirjoittajilla oli vahva visio kirjasta ja Tarja antoi meidän viedä sitä eteenpäin, kuitenkin ohjaten jämäkän lempeästi paikoissa, joissa sitä tarvittiin. Hieno kokemus!

Työkirja WSOY:n sivuilla