Oliko kerran.

Laura Gustafsson:

Huorasatu

Into 2011. Tex Hänninen.

Hyvä kirjallisuus on monenlaista. Joka tapauksessa se heijastelee aikaansa, tekee katsomisesta näkemistä. Aika riisuu naamionsa. Erinomaisuus näyttäytyy älykkäänä kapinallisuutena, rohkeutena, epäsovinnaisena huumorina, omaäänisyytenä kielessä ja tarinassa. Lauran Huorasadussa ne yhdistyvät.

Paasaan monesti kirjailijoilleni heidän omasta polustaan, sen löytämisestä, sen kunnioittamisesta, hyödyntämisestä. Ilosta kulkea. Lauralle olen todennut, että pysyy polullansa, vaikka välillä tuntuisi vähän yksinäiseltä. Odottelee ihan rauhassa, muut tulevat vähän myöhemmin. Finlandia-palkintoehdokas 2011.

Laura kommentoi:

Kun tapasin Tarjan ensi kertaa, tiesin, että hän on minulle oikea kustannustoimittaja. Tiesin heti voivani luottaa siihen, että hän sanoo asiat suoraan. Se onkin Tarjassa parhainta: hän on äärimmäisen rehellinen, mutta rehellisyys on niin vilpitöntä, että siitä ei voi loukkaantua. Tällainen rehellisyys auttaa eteenpäin ja inspiroi defenssien herättämisen sijaan. Huorasadusta tuli niin hyvä ja vapautunut, koska sain kirjoittaa sitä hyväksynnän ja suorastaan rakastavuuden ilmapiirissä.

Huorasatu Laura Gustafssonin sivuilla