Staili.

Jani Niipola:

Vapaa tyyli: miehen pukeutumissäännöt ja kuinka niitä rikotaan

Johnny Kniga 2014. Kansi: Ana Mitrunen.

Miehet voivat ja saavatkin olla eri mieltä, mutta miesten (vaatetus)tyyli on paljon helpompaa ja luontevampaa kuin naisten. Johtunee osin siitä, että miehen kroppa on linjoja, ei kurveja, joten se on vaivattomampi vaatepuu kuin naisen.

Niin tai näin, kannattaa mieluummin tavoitella tyyliä kuin seurata muotia. Siksi olinkin kuin kala vedessä toimittaessani Janin tyyliopasta Vapaa tyyli mutta en millään tapaa niin suvereeni kuin Jani, joka käsittelee aihepiiriä luontevan vaivattomasti, ikään kuin huolettomasti. Jo lähtöajatus puhutteli: säännöt ja miten niitä rikotaan. Tyyli pähkinänkuoressa. Minua kiehtovat solmion erilaiset solmut, lahkeiden pituus, tweedin historia, hihan istuvuus, kenkien ja pukujen värikoodit. Enkä ole vieläkään vapautunut sprezzatura-sanan lumouksesta. Se on sitä juuri sitä suunniteltua huolettomuutta, lennokasta tyyliä. Siinä elämänohjetta itse kullekin.

Jani kommentoi:

Ensimmäinen tyylikirja Vapaa tyyli oli yksi unelmistani kirjoittajana. Työni ei olisi onnistunut ilman Tarjan apua. Kustannustoimittajana hän oli täydellinen tuki: yhdistelmä tarkkuutta, luotettavuutta ja mielenkiintoa aiheeseen.

Jani Niipolan blogi Yhden miehen tyyli

Vapaa tyyli Ana Mitrusen sivuilla

Vapaa tyyli Johnny Knigan sivuilla